Klubfidusen - fra hold til sammenhold

Klubfidusen - fra hold til sammenhold

Klubfidusen er trivselsmateriale udviklet til 6-12-årige og indeholder materiale, bl.a. øvelseshæfte, forældretips og trænerintro, til både børn, trænere, bestyrelse og forældre i børnefodbold. Langt de fleste børn er glade for at gå til fodbold, men nogle føler aldrig, at de rigtig bliver en del af holdet eller klubben. I sidste ende risikerer de at droppe fodbolden.

Hvorfor Klubfidusen?
Klubfidusen handler om at gå fra hold til sammenhold og kombinerer erfaringer fra trivselsindsatser med erfaringer fra fodboldverdenen. Børnene skal have en følelse af fællesskab, når de møder op i klubben til træning og til kamp. Formålet med Klubfidusen er, at indsatsen på lang sigt skal fremme og vedligeholde en klubkultur, hvor børn, trænere, bestyrelse og forældre sammen gør en indsats for, at alle børn har adgang til det gode børnefællesskab.

Hvem er Klubfidusen til?
Klubfidusen er for alle fodboldklubber, der træner 6-12-årige børn og som gerne vil have et konkret redskab, der har fokus på at styrke fællesskabet på og uden for banen. Klubfidusens grundpakke involverer børn og trænere. Men I Klubfidusen har I også adgang til elementer, der er målrettet forældre og bestyrelse, hvis I ønsker at inddrage disse. Læs mere om Klubfidusens materialer her. 

Hvem står bag?
Mary Fonden, Red Barnet, DBU og TrygFonden står bag Klubfidusen. DBU’s Holdninger og handlinger og Mary Fonden og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi har således inspireret arbejdet, ligesom trænererfaringer og -råd er indarbejdet i materialet. 

Klubfidusen blev lanceret den 17. september 2013 ved et arrangement i Bagsværd Boldklub. Herefter blev materialet testet af fem pilotklubber, inden Klubfidusen i 2014 blev udbudt til klubber i hele landet.

Bestilling og pris
Klubfidusen koster 2.700 kr. per klub. Derudover betales 75 kr. i materialeomkostninger pr. deltagende træner/bestyrelsesmedlem. Klubfidusen består af undervisning og materiale målrettet til både børn, trænere, bestyrelse og forældre. Læs mere om indholdet og bestilling af Klubfidusen her.